Staedtler

Staedtler logo

Töltse le rövid ismertető füzetünket!

[Letöltés] (PDF ~3 Mb)

A STAEDTLER cég egy nürnbergi ceruzagyárként indult amit J. S. Staedtler alapított 1835-ben. Staedtler egy évszázadokra visszanyúló ceruzakészítő család sarja volt, aki 1834-ben felfedezte és szabadalmaztatta a máig forgalmazott színes olaj pasztelceruzákat. A gyártó szemei előtt akkor is, és ma is a magas minőségű német termékek sikeressége lebegett.

Napjainkban a STAEDTLER Európa legnagyobb, illetve a világ egyik legnagyobb írószergyártója és globális szinten tevékenykedik, bár termékeik oroszlánrésze még mindig Németországban készül.

Nemrégiben a STAEDTLER kiterjesztette tevékenységét más ágazatokra is, így már 4 különféle kört különíthetünk el (3 tradícionális és 1 modern):

  • Írószerek
  • Műszaki, mérnöki segédeszközök, írószerek
  • Kreatív termékek (gyurma, festékek, speciális cerzuák stb.)
  • Digitális írószerek

Magyarországon a márkanév nagy múltra tekint vissza és igen jó névnek számított a hazai piacon. Mérnöki illetve műszaki segédeszközeik révén a piacvezető márkák közé tartozott. Sajnos az akkori disztribútor problémái a márka majdnem teljes kibukását okozta a piacon. Napjainkban a STAEDTLER márka újra felfelé ívelő irányt vett és célja, hogy a piacon újra jelentős név legyen.